Top 10 meest gelezen artikelen blokboek.com

Tegen het einde van het jaar is het weer de tijd voor ‘lijstjes’. Zo ook bij blokboek.com. Wat waren de 10 meest gelezen artikelen in 2021?

2021 Kopbeeld

Op nummer 1 staat het artikel van 23 september over de explosie bij de tonerfabriek bij Konica Minolta.
De explosie had flinke gevolgen voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers van de productieapparatuur van de fabrikant. Inmiddels zijn alle problemen opgelost.

Op de tweede plaats staat het bedrijfsnieuws van Group Joost. In januari van dit jaar meldde het bedrijf in Refeka Special Product (RSP) in Venlo, en daarmee ook in de online shop drukwerkonline.nl.

In november van dit jaar maakte Veldhuis Media bekend fors te investeren in Komori drukpersen. Dit artikel scoort de derde plaats. Deze week nog werd bekend dat de sleutel voor het bedrijfspand in Meppel is overhandigd en dat in de komende zomer de gehele verhuizing gaat plaatsvinden van Raalte naar Meppel.

In 2021 lag het einde van Roto Smeets alweer ver achter ons. Maar niet voor de 18-jarige fotograaf C.J. Loman. Op facebook plaatste hij de trieste optekening van zijn reportage van de restanten van wat ooit een mooi bedrijf was in Deventer. Op nummer 4.

Op de vijfde plaats: de verhuizing van Veldhuis Media naar Meppel is geen toevallige stap. Drukkerij Wilco verlaat namelijk het pand in Meppel, waar nu Veldhuis zich gaat vestigen. Ondanks de coronapandemie ook dit jaar genoeg mutaties in huisvestingen van de branche.

Corona komt meer voor in ons top 10 lijstje. Op 6 het dilemma van prijsverhogingen in consumables, energie en logistiek. Wat te doen? Zomaar doorberekenen, zoals de online spelers dat vaak (makkelijker) kunnen? Of juist in gesprek gaan en de situatie bespreken. Nog steeds een actuele zaak.

Een top 10 zou niet compleet zijn zonder artikelen over het milieu. In het begin van dit jaar op 7, het artikel, ingegeven door een artikel op print.de over de twijfels omtrent de positieve effecten van papierrecycling op het milieu.

In augustus zag de curator van het failliet verklaarde Meerssen Papier nog voldoende mogelijkheden in een doorstart. Het artikel eindigde op 8. Dat bleek echter niet zo te zijn. Toevallig vandaag heeft Troostwijk een artikel op blokboek.com laten plaatsen met daarin de aangekondigde veiling van de inboedel.

Op 9: het einde van de drukkerij-activiteiten van Pijper Media. Anton Pijper plaatste het bericht op LinkedIn en zei daarin dat het bedrijf zich volledig gaat richten op online media. Het drukwerkpakket zou bij een aantal externe partijen worden ondergebracht.

En last but not least op 10: het einde van papierfabriek Zanders Papier in Duitsland. Dat einde betekende formeel het einde van de papiersoort Chromolux. De apparatuur voor de productie van de papiersoort zou worden verkocht om de soort in stand te houden.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK