Pijper Media stopt met drukactiviteiten

Pijper Media heeft in haar 50-jarig bestaan vrijwel alles gedaan binnen de printmediaketen. Vanaf lithograaf via drukkerij, vervolgens naar uitgever en na de overname van WeBlog Media een stap gezet in het internationale digitale domein.

Anton Pijper meldde op LinkedIn dat het bedrijf haar drukactiviteiten gaat beëindigen. Hij noemde de digitalisering van de media als hoofdargument te stoppen met hetgeen ooit één van de belangrijkste pijlers was binnen het familiebedrijf.

Pijper Media Logo

Naast de digitalisering bleken de drukactiviteiten nog nauwelijks een rol te spelen binnen het totale verdienmodel van het bedrijf. Er zijn 15 medewerkers actief binnen de drukkerij. Voor de betrokkenen wordt een gepaste regeling getroffen en Anton Pijper zegt dat hij zich zal inspannen bij het vinden van een nieuwe baan voor de betrokkenen.

Het drukwerkpakket zal worden ondergebracht bij andere drukkerijen.

Pijper zegt de beide merken Pijper Publishing en WeBlog Media verder uit te gaan bouwen richting een digitale toekomst.

Bron: LinkedIn, getipt vanuit het Noorden van het land 😉

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK