Frederic Filloux: Waarom LinkedIn Editorial geen bedreiging is voor traditionele media

LinkedIn EditorialLinkedIn heeft fors geïnvesteerd in het creëren van eigen content. Het nam toppers met redactionele ervaring aan zoals Dan Roth, voorheen o.a. Wired, en Caroline Fairchild van Fortune. Die moesten er voor zorgen dat LinkedIn Editorial een extra trechter zou worden om LinkedInner’s meer tijd op het social media platvorm te laten doorbrengen. Dat is niet gelukt. In zijn blog legt Frederic Filloux uit waarom niet en waarom traditionele media niet bang hoeven te zijn voor nieuwe media, tenminste als die geen rekening houden met het simpele feit dat lezers content met kwaliteit verwachten en niet geïnteresseerd zijn in kwantiteit.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK