Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Waarom is layar geen succes geworden

layar vierkantLayar, de augmented reality start-up was één van de eerste spelers die aan boord klom van de AR-trend. In 2014 werd het bedrijf overgenomen door hun Britse concurrent Blippar, en hield de toenmalige CEO Quintin Schevernels het voor bekeken. Wat hij eruit leerde? Een ijzersterke technologie is niet voldoende om het als start-up te maken. In een openhartig gesprek met Bloovi vertelt Schevernels wat hij heeft geleerd uit zijn ondernemersavontuur.

Bedoeling was om van Layar een product te maken dat een soort probleem oploste. Maar welke nood? Dat is precies waar de uitdaging zat. Het Layar-team zette zich dagelijks in om de complexe service te vertalen naar een gebruiksvriendelijke service. “In 2012 waren de smartphones nog niet zo geavanceerd,” stelt Schevernels. “Een 4G-verbinding was nog niet mogelijk, met de gevolgen van dien voor de snelheid van de app. Het product mag dan wel een wauw-effect opwekken bij de gebruiker, maar het was niet mogelijk om er een concrete usecase van te maken met duurzame toegevoegde waarde. Eigenlijk was Layar er te vroeg,” aldus de ex-CEO.

Lees het interview op: Bloovi

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Meer resultaat uit je website halen: 18 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK