Waarom is layar geen succes geworden

layar vierkantLayar, de augmented reality start-up was één van de eerste spelers die aan boord klom van de AR-trend. In 2014 werd het bedrijf overgenomen door hun Britse concurrent Blippar, en hield de toenmalige CEO Quintin Schevernels het voor bekeken. Wat hij eruit leerde? Een ijzersterke technologie is niet voldoende om het als start-up te maken. In een openhartig gesprek met Bloovi vertelt Schevernels wat hij heeft geleerd uit zijn ondernemersavontuur.

Bedoeling was om van Layar een product te maken dat een soort probleem oploste. Maar welke nood? Dat is precies waar de uitdaging zat. Het Layar-team zette zich dagelijks in om de complexe service te vertalen naar een gebruiksvriendelijke service. “In 2012 waren de smartphones nog niet zo geavanceerd,” stelt Schevernels. “Een 4G-verbinding was nog niet mogelijk, met de gevolgen van dien voor de snelheid van de app. Het product mag dan wel een wauw-effect opwekken bij de gebruiker, maar het was niet mogelijk om er een concrete usecase van te maken met duurzame toegevoegde waarde. Eigenlijk was Layar er te vroeg,” aldus de ex-CEO.

Lees het interview op: Bloovi

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK