Layar zou door Blippar gekocht zijn

welcome-to-layar

Het Nederlandse ‘augmented reality’-bedrijf Layar is overgenomen door zijn Amerikaanse concurrent Blippar. Dat meldt IT-nieuwssite TechCrunch op basis van een memo van Blippar-directeur Ambarish Mitra Inmiddels nemen alle nationale en internationale media dit gerucht over.

Volgens de memo zal de overname op 19 juni officieel aangekondigd worden. Over een bedrag wordt niet gerept.

Layar, met kantoren in zowel Nederland als de VS, is één van de grootste bedrijven op het vlak van augmented reality. Met de smartphone apps van het bedrijf is het mogelijk om informatie over beelden van de camera te projecteren. Zo is bijvoorbeeld te zien welke huizen in een straat te koop staan en hoeveel de vraagprijs is door de telefoon er simpelweg op te richten. Layar heeft onlangs ook een app voor Google Glass ontwikkeld.

Blippar maakt vergelijkbare apps. De overname maakt van de twee bedrijven samen een bijzonder grote speler op deze markt.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK