Oprichters willen Layar terugkopen

De oprichters van Layar voeren verkennende gesprekken om hun geesteskind, een van ’s werelds eerste augmented reality-bedrijven, terug te kopen van het kwijnende Blippar.

Raimo van der Klein en Maarten Lens-Fitzgerald bevestigen aan Emerce het verhaal van Business Insider, dat er achter de schermen wordt gesproken over de overname van Layar.

Een kleine honderd miljoen dollar staken investeerders afgelopen jaren in Blippar. Na de overname van het Nederlandse Layar moest vanuit Londen onder meer de media- en FMCG-wereld worden veroverd met het verrijken van dragers, zoals bladen en blikjes. Augmented reality werd echter niet zo groot als directeur Ambarish Mitra hoopte. Althans, niet in die vorm. Snapchat en Instagram hebben dagelijks tientallen miljoenen gebruikers van mediaverrijking via augmented reality.

“Waar ik ook kom, nog steeds zie je de ogen van mensen oplichten als je het over Layar hebt. Met Blippar gaat het niet zo goed, het geld is eind dit jaar op, maar met augmented reality wel”, aldus Van der Klein. “Onze visie van destijds was ijzersterk en staat nog steeds overeind.” De ondernemer ziet dat de meest aansprekende AR-activiteiten nu onder de vleugels van techgiganten plaatsvinden. “Een gedemocratiseerd platform ontbreekt.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK