Joost Swarte ontwerpt Print Pakt Live 2017

Print Pakt debuteerde vorig jaar overtuigend op de Dutch Design Week (DDW): ruim 15.000 bezoekers maakten er kennis met de kracht van het grafische product en zijn creatieve makers. Om dat succes te prolongeren en verder uit te bouwen, heeft Print Pakt de veelzijdige grafisch ontwerper – en groot printliefhebber – Joost Swarte uitgenodigd om de lijnen voor de editie van 2017 uit te zetten.

De vormgeving en inrichting van Print Pakt Live 2017 is daarmee in goede handen. Joost Swarte is niet alleen internationaal befaamd om zijn tekeningen en strips in ‘klare lijn’ stijl (een benaming die hij bedacht voor de tekenwijze van Kuifje-tekenaar Hergé), hij ontwerpt ook: letters, tentoonstellingen, meubilair, muurschilderingen en zelfs gebouwen. Zo werd het Haarlemse theater De Toneelschuur naar zijn tekening gebouwd, en stond hij mede aan de basis van het ontwerp en de inrichting van het Hergé-museum in het Belgische Louvain-la-Neuve.

Swarte werkt voor het Print Pakt-project nauw samen met zelfstandig ontwerper Jord Noorbeek. Ze brachten onlangs in gezelschap van Mr. Print Pakt (Alex Kunst) alvast een bezoek aan de Yksi Black Box, de centrale DDW-locatie in Eindhoven, waar Print Pakt Live dit jaar opnieuw zal plaatsvinden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK