Apple ARKit ontsluit de potentie van augmented reality

Statisch drukwerk krijgt er een formidabele concurrent bij nu Apple’s ARKit het voor ontwikkelaars super gemakkelijk maakt om augmented reality in apps toe te passen. ARKit zal niet alleen zorgen voor een vloed van nieuwe games die spelers naar nieuwe werelden zullen brengen, maar zal ongetwijfeld ook voor reclame en voor de overdracht van informatie ingezet gaan worden. Bekijk de introductie van ARKit, met een aantal aansprekende voorbeelden via deze link.

In een van de voorbeelden zie je hoe je een IKEA meubel kunt plaatsen in je eigen omgeving. Die toepassing zal de IKEA catalogus (de grootste drukorder ter wereld) niet overbodig maken, maar geeft aan dat AR toepassingen niet weer weg te denken zijn, ook als het gaat om reclame en productvoorlichting.

 

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK