Apple koopt augmented reality-bedrijf

iBB150601ikeaaugmentedApple heeft een Duits bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in ‘augmented reality’. Dat meldt IT-nieuwssite TechCrunch.

Het bedrijf, Metaio, bestaat al sinds 2003 en diens AR-software is gebruikt voor het maken van apps voor ondermeer Ikea. Bij augmented reality wordt een digitaal ‘laagje’ met informatie over live camerabeelden gelegd. Zo is het mogelijk om je telefoon op bijvoorbeeld een standbeeld te mikken en er informatie over het kunstwerk op te zien.

Het is niet bekend wat Apple van plan is op dit vlak. Het bedrijf heeft in het verleden niet laten zien dat het hierin interesse heeft.

(Bron: Telegraaf)

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK