Apple blijft investeren in augmented reality

BB160729 timcookBij de bekendmaking van de kwartaalcijfers meldde Apple-ceo Tim Cook dat het bedrijf hoog inzet op AR op de lange termijn.

Ook bij het bespreken van Apple’s kwartaalcijfers met investeerders kwam Pokémon Go ter sprake. Niet gek, want de app doet het uitstekend in de App Store. Nooit eerder werd een app in zijn eerste week online zo vaak gedownload als Pokémon Go, bracht Apple eerder al naar buiten. Een record voor ontwikkelaar Niantic én Apple.

“Augmented reality kan geweldig zijn”, zei Tim Cook. “We investeren hier veel in en dat blijven we doen. Met AR zijn mooie dingen mogelijk voor klanten, maar er ligt ook een grote commerciële kans die we moeten pakken.” Volgens Cook moet Apple vooral zorgen dat zijn producten goed blijven samenwerken met creaties van ontwikkelaars, zoals Pokémon (uitgesproken door Cook als Pokéman). “Dat is waarom je zoveel iPhones in het wild ziet op jacht naar Pokémon.”

In het verleden kwamen al vaker geruchten naar buiten dat Apple met een geheim team werkte aan augmented reality en virtual reality. Het bedrijf zou bekijken hoe zij die technologie in de toekomst kunnen gebruiken. Ook zijn er verschillende bedrijven overgenomen die zich op dat veld bewegen, zoals Metaio, Faceshift en Flyby Media. Voorlopig zijn er echter geen aanwijzingen voor een eigen VR- of AR-headset van Apple.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK