Blippar vraagt uitstel van betaling aan

Het Engelse Blippar, dat augmented reality-technologie levert aan media en merken, heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Blippar werd in Nederland een bekende naam toen het de lokale augmented reality-specialist Layar kocht in 2014.

Het Engelse technologiebedrijf exploiteert beeldherkenningstechnologie voor grote merken. Makers van cosmetica en voedsel en locaties, zoals: Convent Garden, Singapore Zoo en McDonald’s, gebruiken het om augmented reality op telefoonschermen te tonen. Het gaat daarbij meestal om reclamecampagnes die aandacht proberen te trekken met de opmerkelijke technologie.

Investeerders staken rond de honderd miljoen euro in het technologiebedrijf.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK