Uitstel van betaling voor Roto Smeets

Circle Media Group heeft uitstel van betaling aangevraagd voor dochteronderneming Roto Smeets, de drukkerij vooral gericht op grote tijdschriften oplages en catalogi.

Circle Media Group wijt de financiële problemen aan de moeilijke omstandigheden in de Europese drukkerijsector. Roto Smeets heeft vestigingen in Deventer, Weert en Doetinchem. Het personeel is vanochtend op de hoogte gebracht.

De buitenlandse concurrentie van vooral grotere bedrijven was er snel bij om de aantrekkelijk grote klanten op te bellen en deden meteen aanbiedingen het werk over te nemen

Roto Smeets telde in 2017 zo’n zevenhonderd medewerkers en zal tijdens het uitstel van betaling voorlopig nog doorgaan met de activiteiten. Er wordt nog onderzocht wat de mogelijkheden voor het bedrijf zijn. Circle Media zegt wel al een gesprek te voeren met een mogelijke overnamekandidaat. Voor het personeel breekt een onzekere periode aan.

Lees ook het persbericht vanuit Circle Media Group

Zodra de redactie over meer achtergronden beschikt, zal zeker uitgebreid aandacht aan deze situatie worden geschonken, die aanvankelijk vooral in het buitenland speelde, maar nu ook in eigen land.

Bron: nu.nl en andere landelijke media

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK