Overname Roto Smeets afgerond

De overname van Roto Smeets Group (RSG) door CirclePrinters Holding (CPH) is definitief. CPH heeft 100% van de aandelen verworven in RSG. Roto Smeets Group en CirclePrinters Holding kondigden op 13 februari jl. het voornemen aan om hun activiteiten te bundelen, waarbij CPH de aandelen en operationele activiteiten van RSG zou overnemen.
Joost de Haas, CEO van RSG en nu lid van de Raad van Bestuur binnen CirclePrinters, zegt verheugd te zijn dat de overname is afgerond: ‘met deze bundeling van krachten is een langlopende wens voor consolidatie in onze sector bereikt.’
Nu de samenvoeging een feit is, wil CirclePrinters verder bouwen aan haar positie als leidende speler in de ‘verdere consolidatie van de Europese print- & media-industrie’, zoals topman Peter Andreou het formuleert. Dit doet vermoeden dat meerdere overnames te verwachten zijn.
CirclePrinters heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei, Salzburg), België (Hélio, Charleroi), Finland (Helprint, Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck, Ostfildern) en Spanje (Impresia Ibérica, Madrid, Toledo en Barcelona). De onderneming telt 1.500 medewerkers. Roto Smeets Group telt 1.000 medewerkers.
Bron: Roto Smeets Group

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK