Drukkerij Roto Smeets in handen van CirclePrinters

Roto Smeets Group, het grootste grafische bedrijf in Nederland, wordt eigendom van CirclePrinters Holding (CPH). Dat is een Europese drukkersgroep, met hoofdkantoor in Amsterdam.
Door de activiteiten te bundelen denken de bedrijven een sterke, leidende speler te worden in Europa. De combinatie treedt toe tot de top drie in Europa, en zal een omzet hebben van ruim €500 mln.

Het voormalige Roto Smeets bedrijf had jarenlang dezelfde ambitie, maar slaagde er niet in om een Europese topspeler te worden. Bij het Deventer bedrijf werken nu nog duizend mensen in de drukkerijen in Deventer, Weert, Doetinchem en het Hongaarse Celldömölk. Daarnaast is er een onderdeel voor marketingcommunicatie in Amstelveen. Hier wordt bijvoorbeeld het AH-blad Allerhande geproduceerd.

CirclePrinters beschikt over drukkerijen in Oostenrijk, België, Finland, Duitsland en Spanje. De onderneming telt 1500 medewerkers.
CPH neemt alle aandelen over van Roto Smeets, en betaalt daarvoor een onbekend bedrag in contanten.
De overname, die nog moet worden goedgekeurd door Oostenrijkse mededingingsautoriteiten, heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK