Drukkerij Roto Smeets schrapt 130 banen

roto smeets

Drukkerijgroep Roto Smeets wil 130 van de 250 banen schrappen bij zijn vestiging in het Limburgse Weert. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. De reorganisatie zal de kosten met naar schatting 6 à 7 miljoen euro terugdringen, zei topman Joost de Haas in een toelichting aan het ANP.
De marges in de grafische sector staan al lange tijd onder druk. Door de gestage afname van de vraag vanuit met name de tijdschriftenbranche, is een flinke overcapaciteit ontstaan. De reorganisatie bij de drukkerij in Weert, die bij uitstek geschikt is voor grote oplages, moet leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en lagere kosten. De productievestigingen van Roto Smeets in Deventer, Etten-Leur, Utrecht en Eindhoven blijven buiten schot.
Roto Smeets heeft het personeel ingelicht over de reorganisatieplannen en een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad. De onderneming verwacht de ingreep begin juli te hebben afgerond.

Bron: ANP

Lees ook: Roto Smeets: markt blijft krimpen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK