Heidelberg met inkjetpers op Drupa

Heidelberger Druckmaschinen AG

Heidelberger Druckmaschinen AG

Heidelberg zal tijdens Drupa 2016 een B1-inkjet vellenpers presenteren. Dat maakt Heidelberg bekend op de laatste dag van Labelexpo vorige week in Brussel. De pers zal zijn geënt op het bekende Heidelberg Speedmaster-model en worden voorzien van watergebaseerde inkjetkoppen van Fujifilm. Deze inkjetpers zou alle (papier)soorten kunnen verwerken, maar Heidelberg zou zich hiermee specifiek richten op vouwkartonproductie. Volgens Heidelberg zelf zou de afdrukkwaliteit concurrerend moeten kunnen zijn aan die van offset.

Er is op dit moment nog geen B1-formaat velleninkjetpers op de markt. Landa kondigde tijdens Drupa 2012 een nieuwe, spectaculaire S10 Nanographic Printing Press aan, het duurt lang voordat de pers klaar op de markt komt, onder meer omdat de pers opnieuw ontworpen moest worden.
Bron: PrintWeek

Lees ook: Video: Landa S10 Nanographic Printing® Press in bedrijf


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK