Altana steekt 100 miljoen euro in Landa-pers

landaAltana – leverancier van chemicaliën aan verschillende industrieën, waaronder de grafische – koopt voor 100 miljoen euro een minderheidsbelang in Landa Nanographic Printing Presses. Er wordt al enige tijd gesproken over de nieuwe, watergebaseerde, digitale pers die grafisch pionier Benny Landa aan het bouwen is. Met de extra investering hoopt Landa de ontwikkeling van de digitale pers te kunnen voltooien. Landa’s pers belooft digitaal printen naar een hoger niveau te tillen zodat dit de main stream-productiemethode kan gaan worden voor drukwerk dat nu nog in offset wordt gedrukt, zoals handelsdrukwerk, verpakkingen en tijdschriften en andere publicaties. Ook het Duitse concern Altana ziet de Landa-pers als een ‘game changer’ in die markten.

Lees ook: EFI levert de turbomotor voor Landa’s Nanographic printsystemen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK