20 Landa-persen naar Cimpress

drupa landaLanda gaat 20 persen leveren aan het wereldwijd opererende Cimpress (o.a. Vistaprint). Ook gaat Landa een strategische samenwerking aan met de Amerikaanse drukkerijgigant Quad/Graphics en kondigt Landa enkele betaversies aan, onder meer bij colordruck Baiersbronn, een Duitse vouwkartondrukkerij.

Futuristische Landa-persen
Op de Landa-stand staan futuristische rotatie- en planopersen, een leger aan medewerkers, heel veel bezoekers met rijen voor de ticketautomaat van het Landa-theater. De veelbelovende nieuwe druktechniek (Nanographic) werd tijdens drupa 2012 al aangekondigd, maar nog altijd zijn de indrukwekkende, grote rotatie- en planopersen van Landa niet op de markt. Daar moet nu verandering in komen als het aan Landa ligt.

Concurrent van offset en inkjet
Of de Landa-persen echt de markt gaan veroveren is nog niet te zeggen. Daarvoor moeten de persen eerst nog bewijzen hoe stabiel zij werkelijk zijn in een echte productie-omgeving. Maar baanbrekend is de technologie zeker. En het kan een echte concurrent van offset en inkjet gaan worden als het gaat om productie van labels, vouwkarton en ‘gewoon’ drukwerk. Dan zou het werkelijk een disruptive technologie zijn zoals veel leveranciers tegenwoordig claimen te bieden. Op drupa wil Landa in ieder geval met modellen aantonen dat de afdruk (dots) scherper zouden zijn dan inkjet en het (Pantone-)kleurbereik groter dan offset.
Bron: Landa

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK