#11/11: Nano-inkten en hybride persen op drupa 2012 versus ‘echte’ digitale persen op drupa 2016

Geranium 10Op drupa 2012 was de introductie van Landa’s nano inkt digitale persen dé sensatie. Een gelikte show en de aankondiging van samenwerking met ongeveer elke offsetpersfabrikant stuurde schokgolven door onze industrie. Bezoekers stonden in de rij om de show van Landa te zien. Vooral de supersize touch screens waarmee persen bediend werden trokken de aandacht. Afdrukken waren echter niet voor iedereen beschikbaar en ook het kostenplaatje was een geheim. Op drupa 2016 moet Landa al zijn beloftes inlossen en met spanning wordt uitgekeken naar betatesten onder normale productie-omstandigheden. Lees meer over nano inkten en ‘echte’ digitale persen in het laatste artikel in onze “Drupa Achter de Geraniums” serie.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK