Komori met Landa-inkjetpers naar Drupa

Landa Update 2014Komori zal tijdens Drupa 2016 een B1-formaat (70×100 cm) inkjetpers die is uitgerust met de Landa-technologie tonen. De komst van zo’n nieuwe inkjetpers en de samenwerking tussen Komori en Landa waren eerder al aangekondigd en belooft de Japanse persenbouwer deze dus daadwerkelijk op Drupa te presenteren.
Het frame en de papierdoorvoer zijn gebaseerd op de Komori-persen, de techniek is de veelbelovende nanographic printing-techniek van Landa, waar men in de grafische branche al lange tijd reikhalzend naar uitkijkt.
Komori timmert serieus aan de weg als het gaat om digitale persen. De Japanners beloven met nog meer ‘digitale noviteiten’ te komen tijdens Drupa en in het onlangs uitgebreide European Graphic Center in Utrecht zal binnenkort ook al een inkjetpers te zien zijn, de Impremia IS29, een inkjet vellenpers in het B2-formaat (50 x 70cm).
Bronnen: printbusiness/edboogaard

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK