Nieuwste Screen Truepress ‘ongelooflijk productief’

screen persScreen biedt met haar Truepress Jet L350UV hét alternatief voor conventionele labelproductie. Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit maakt dat deze label inkjetpers tot de crème de la crème van de digitale labelpersen behoort. Althans, dat stelt een tevreden klant van Screen.

‘Ik maak nu het hoogtepunt mee in mijn meer dan 40-jarige carrière in de labelindustrie’, zegt Chris Bobbert, eigenaar van HP labelling uit Kaapstad, in een interview in het magazine Packaging & Print media. Bobbert heeft het over de eerste drukresultaten van Screen Truepress Jet L350UV, de inkjet labelpers van Screen die onlangs in zijn bedrijf is geïnstalleerd. ‘Deze labelpers is echt ongelooflijk productief’, legt hij uit. ‘We hebben zojuist binnen 2 uur een job gedraaid in CMYK die ons op een flexopers minimaal 16 uur (2 shifts) zou hebben gekost.’ Wat de labelpers daarnaast zo productief maakt is volgens Bobbert dat er geen afval overblijft en de Truepress weinig onderhoud vereist.

screenFotokwaliteit
De Truepress levert een afdrukkwaliteit met zeer scherpe teksten en een fotorealistische kwaliteit van de halftoon-beelden. Met 50 meter per minuut print de Truepress Jet baanbreedte tot 350 mm, dankzij de CMYK+white high-definition inkten. Dit resulteert in groot kleurbereik en krachtige kleuren, waaronder fluoriscerende kleuren en tinten in hoge resolutie. In combinatie met een afdrukresolutie 600×600 dots per inch zorgt dat voor afdrukken die opvallen door hun hoge detailweergave, scherpe teksten en strakke lijnen.

Overstap naar digitaal
Bij de overstap van conventioneel drukken (offset) naar digitaal heeft HP labelling bewust gekozen voor de Truepress. Bobbert: ‘Niet alle persen zijn hetzelfde. De Screen Truepress is de crème de la crème van alle digitale labelpersen. Met een snelheid van 50 m/min is deze labelpers aanzienlijk productiever dan een tonergebaseerde machine.’
De Screen Truepress Jet L350UV biedt het bedrijf de vereiste flexibiliteit. Nu kan HP labelling kleine tot grote oplagen produceren op uiteenlopende substraten, van transparante film tot metallic folie.

Labelexpo
Sinds de introductie van de Truepress Jet L350UV twee jaar geleden heeft Screen constant verbeteringen aangebracht aan deze labelpers. Screen demonstreerde haar nieuwste model labelpers onlangs nog op de Labelexpo in Brussel.


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK