Screen presenteert het nieuwste model Truepress Jet L350UV inkjet labelpers op Labelexpo

Screen Jet 350UVTijdens de Labelexpo, 29 september tot 2 oktober, Brussel Expo, demonstreert Screen Europe op stand 9B30, het nieuwste model van zijn Truepress Jet L350UV inkjet labelpers die met zijn innovatieve mogelijkheden topkwaliteit afdrukken combineert met productiviteit en flexibiliteit. Sinds de introductie van de Truepress Jet L350UV twee jaar geleden heeft Screen constant verbeteringen aangebracht aan deze labelpers die met zijn nieuwe kleuromvang ‘vivid colours’ print op een breed gamma aan materialen. Met 50 meter per minuut print de Truepress Jet baanbreedte tot 350 mm, dankzij de CMYK+white high-definition inkten worden fotokwaliteit afdrukken gemaakt door de single-pass greyscale piezo inkjet koppen die druppels van slechts 3 pico liters leveren. In combinatie met een afdrukresolutie 600×600 dots per inch zorgt dat voor afdrukken die opvallen door hun hoge detailweergave, scherpe teksten en strakke lijnen.

Nieuwe mogelijkheden
Dankzij JDF is met het nieuwe Screen EQUIOS digital frontend de koppeling met Management Informatie Systemen en near line finishing systemen zeer eenvoudig te realiseren. Daarmee worden repeterende taken zoals baanbezetting en step & repeat opdrachten geautomatiseerd. Hiermee kunnen volgens Screen tot 25 opdrachten per ploeg gemaakt worden. Die opdrachten kunnen dankzij het digital dashboard dat informatie geeft over productie gegevens, printsnelheden en het aantal geprinte meters online gevolgd worden.
Online afwerking is off- en online mogelijk met de Screen JetConverter L350. Standaard functies zijn o.a. lakken, lamineren, stansen en slitten. Functies die door de slimme voorinstellingen snel uitgevoerd kunnen worden met een minimum aan materiaalverlies.
 
Op de Labelexpo laat Screen zien hoe met de nieuwe Vivid Color Mode de Truepress Jet L350UV zijn kleuromvang nog meer vergroot. Vivid Color Mode geeft ook meer mogelijkheden om spotkleuren beter te benaderen waardoor bespaard kan worden op het laten aanmaken van speciale spotkleur inkten. Kijk ook op de stand van Screen naar het resultaat van de nieuwe text mode waarmee het het EQUIOS digital front end nog scherpere teksten levert door een betere controle van de inktspreiding, ook op niet gecoate papiersoorten.


 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK