Engelse verpakkingsdrukker Springfield neemt eerste Screen Truepress Jet digitale labelpers in gebruik

Screen Jetpres SpringfieldIn Hull, UK, heeft label- en verpakkingsdrukker Springfield Europa’s eerste Screen Truepress Jet L350UV in gebruik genomen. De L350UV die 50 meter per minuut kan printen op materiaal tot 322 mm breed werd door Springfield volgens Operations Director Dennis Ebeltoft gekozen om zijn uitstekende prijs/prestatie verhouding. De pers is al direct na ingebruikname een waardevolle aanvulling gebleken op de drie HP Indigo’s van deze “all-digital’ drukker. Een drukker die zich specialiseert in opdrachten die gemiddeld niet langer zijn dan 300 meter met uitschieters tot 10.000 meter. Met de Truepress Jet kan de ISO, BRC/IoP en Fogra gecertificeerde drukker de stijgende vraag naar kleine oplagen en korte levertijden weer aan, en hoopt het bedrijf de omzetgroei van 26% van de laatste jaren tenminste te kunnen evenaren. De L350UV, die een investering vergde van 570.000 Engels ponden, is uitgerust met inline finishing en een high-opacity white optie waarmee dekkend wit gedrukt kan worden, een belangrijk punt in de huidige labelmarkt. Screen President Brian Filler ziet de keuze van Springfield voor de L350UV als een erkenning voor de technische capaciteiten van de Truepress, maar vooral van de mogelijkheden die de pers labeldrukkers biedt om hun omzet in de snel groeiende markt van kleine oplagen te vergroten. Meer informatie over de Truepress Jet vind je op de site van Screen Europe.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK