Adverteren op de smartphone? Wees relevant, grappig en boei meteen

BB151020 multiscreen-millwardMultiscreen gebruikers in Nederland spenderen circa 60% aan tv kijken en 40% aan video content bekijken op andere digitale devices (smartphone, laptop, tablet).
Zo blijkt uit AdReaction: Video creative in a digital world (AdReaction Video). AdReaction is een jaarlijks onderzoek dat uitgevoerd wordt door Millward Brown. Dit jaar werden er 13.500 consumenten over 42 landen (16-45 jaar) ondervraagd naar hun multiscreen gebruik. De uitkomsten hiervan geven inzicht in hoe, waar en waarom mensen video content bekijken, wanneer mensen open staan voor advertenties en welke creatieve benaderingen het beste werken op elk device.

In Nederland wordt er in totaal gemiddeld 103 minuten per dag TV (live en on demand) gekeken en 63 minuten wordt er op de andere devices (smartphone/laptop/tablet) video content bekeken. Maar staan consumenten open voor reclame op hun smartphone?

Uit de resultaten van ‘AdReaction’ blijkt dat consumenten het belangrijk vinden dat hun privacy gewaarborgd blijft. Consumenten zijn allergisch voor advertenties die al te duidelijk gebaseerd zijn op hun zoekgedrag. Ook willen consumenten advertenties graag kunnen skippen of starten. En de eerste seconden moeten gelijk prikkelen, anders wordt de reclame alsnog niet bekeken. Tot slot geldt: hoe meer humor er is in een reclame, hoe minder er wordt weg geklikt.

Bekijk het volledige rapport hier.

(Bron: Digitailing)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK