Smartphone rond je pols

smartphone rond je polsEen smartphone die je rond je pols kan plooien, maar evengoed weer recht kan strijken om video’s te bekijken: heel wat bedrijven experimenteren met buigbare hardware om iets dergelijks mogelijk te maken. Een Chinees bedrijf heeft op een technologiebeurs een imponerend prototype voorgesteld, en video’s van de demonstratie doen momenteel de ronde. De beelden laten zien dat de touchscreen blijft functioneren ongeacht de positie, al is de kwaliteit van het display geen 100 procent. Desondanks is het één van de meest geavanceerde plooibare modellen die tot nu toe getoond zijn.

De smartphone weegt slechts 200 gram en de elasticiteit dankt de smartphone aan grafeen, een stof die door vele wetenschappers als een wondermateriaal wordt bewierrookt. Zo kan grafeen onder andere computerchips versnellen, energie uit regen halen en hologrammen mogelijk maken. De stof is zowel flinterdun als ijzersterk en super geleidend, wat het heel aantrekkelijk maakt in tal van toepassingen. Wanneer deze telefoon in de winkelrekken te vinden zal zijn is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK