Komst Roland UV-printer opent sign-markt voor Druk & Print

VERSA UV LEJ 640 Martijn Thijsse - 2 site

“Wij zien een duidelijke trend in de markt naar meer sign-drukwerk”, stelt Martijn Thijsse van Druk & Print in Sliedrecht (NL). “Het traditionele digitale drukwerk zoals flyers wordt minder. Terwijl de vraag naar sign-producten juist toeneemt.” Dat was de reden voor Druk & Print om de ‘gewone’ printcapaciteit te verminderen en te investeren in een machine die hun groeiambities op de sign-markt mogelijk maakt: de VersaUV LEJ-640 van Roland DG.

“Hier verdienen we ons geld nu mee”, zegt Martijn Thijsse wijzend op de Roland VersaUV LEJ-640, het pronkstuk van de productieruimte. Van deze hybride UV-printer rollen de meest uiteenlopende sign-producten: van full colour bedrukte reclameborden voor bedrijven, POS-materiaal voor winkeliers, gepersonaliseerde plaatjes voor de lokale golfvereniging, boekomslagen voor een onderwijsinstelling tot alle mogelijke marketingmaterialen voor de bekende Sliedrechtse scheepsbouwer IHC. Ze produceren zowel enkele stuks als oplages van duizenden.

Martijn Thijsse bij de nieuwe uv-printer

Martijn Thijsse bij de nieuwe uv-printer

Hybride printer voor zowel rollen als platen
De VersaUV LEJ-640 print op alle formaten: van kleine bordjes tot 162,5 cm brede banners. Een groot voordeel van deze LED-UV-printer is namelijk dat deze hybride is. “Je kunt heel snel omschakelen van rol naar plaat en andersom. En dat met een onbeperkte lengte van het materiaal”, vertelt Thijsse. “De printkop van de machine is in hoogte verstelbaar zodat wij op plaatmateriaal tot een dikte van 1 cm kunnen printen.”
Alle rol- en plaatmaterialen van foam board, display karton, Forex en de veelgebruikte Dibond-platen – materiaal bestaand uit twee aluminiumlagen met een uitgeharde tussenlaag van polyethyleen die het materiaal de stijfheid geeft die bijvoorbeeld nodig is voor gevelbekleding – gaan soepel door de machine. “Ondanks alle variaties in formaten en materialen is de kwaliteit constant goed”, stelt Thijsse.

Transparante en witte UV-inkt
“Eigenlijk moet je voor echte sign-werk wel zo’n UV-printer hebben”, zegt Thijsse. “Door te printen met UV-inkt blijft de print op de platen ook in de buitenlucht, onder alle weersomstandigheden, kleurvast. Je wilt niet dat je afnemer na twee jaar terugkomt en zegt dat de kleur vervaagt.”
De toevoeging van transparante en witte inkt naast CMYK, maakt daarnaast fraaie effecten mogelijk. Dat illustreert Thijsse aan de hand van een paar voorbeelden. “Door een witte onderlaag onder de gewone print aan te brengen krijgt de afbeelding een bijzonder effect. Daardoor komt de afbeelding of een detail ervan heel subtiel, echt goed tot zijn recht. Dit is ook mogelijk met de UV-spotlak.”

samples UV printer siteKruisbestuiving sign en traditioneel drukwerk
De komst van de Roland VersaUV LEJ-640 heeft de sign-markt voor Druk & Print veel verder geopend. Alle mogelijke sign-producten kunnen nu in huis worden gemaakt. Thijsse: “Wij kunnen nu 99% van alle aanvragen in huis realiseren. Klanten hoeven niet meer te switchen naar een ander grafisch bedrijf voor hun sign-drukwerk. Wij kunnen de klant volledig bedienen.”
Druk & Print ziet regelmatig nieuw werk binnenkomen sinds de komst van de UV-printer. “Dat is ook een kwestie van goede sales”, legt Thijsse uit. “Als een klant een visitekaartje laat maken, kun je dat gewoon doen, maar je kunt ook vragen waar zij zich mee bezig houden en aanbieden dat je meer kunt maken voor hen. Je moet interesse tonen en aandacht schenken aan de klant. Dan krijg je kruisbestuiving.”

Daarnaast is Druk & Print met een nieuwe website gestart, www.printopdewand.nl, waar consumenten foto’s, tuinposters en andere eigen afbeeldingen op allerlei soorten plaatmateriaal online kunnen bestellen.

samples UV printer - 2 siteBijna alles is spoed
“Wij bedienen zo’n 1.300 klanten en het is voor ons standaard dat we orders binnen acht uur verwerken. Bij ons is dus bijna alles spoed. De klant weet natuurlijk niet hoe wij productie draaien, maar vertrouwt erop dat het op tijd af is en dat de kwaliteit uitstekend is. En als we daarvoor ’s avonds moeten doorwerken, dan doen we dat. Dat is onze niche, datgene waarin wij ons onderscheiden”, stelt Thijsse. Hij is zelf verantwoordelijk voor de sales, maar ook regelmatig in de productie te vinden. “We zijn een klein team waarin iedereen zijn steentje moet bijdragen en iedereen eigenlijk alles moet kunnen.”

Kwaliteit en service
Als relatief klein, flexibel bedrijf dat tot het uiterste gaat voor zijn klanten, verwacht Druk & Print van haar leveranciers ook kwaliteit en service. Daarin heeft het bedrijf in Roland DG 10 jaar geleden een goede partner gevonden. Toen nam Druk & Print de printer/snijplotter VersaCAMM SP-300V van Roland DG in gebruik en dat is heel goed bevallen. “Daar maken we al jaren stickers, displays, posters en snijfolies mee. Die machine blijft maar werken. Dat is voor ons de reden waarom we weer voor Roland hebben gekozen,” zegt René de Munck, directeur van Druk & Print. De SOLJET XJ-740 is de derde Roland-machine die Druk & Print al zeven jaar in huis heeft. Van deze printer rollen dagelijks banners, spandoeken en canvasproducties van foto’s waarvan de lijsten ook in huis op maat worden gemaakt.
De dienstverlening van de Roland-dealers Sign Top en Sihl Direct noemt Thijsse uitstekend. “Onze machines hebben bijna geen kuren. Als er dan toch iets misgaat, worden we ook heel snel geholpen. We worden altijd binnen 24 uur geholpen.”

Roland-machines zijn goud waard
De Roland-machines passen dus uitstekend bij de snelle, efficiënte productie van Druk & Print. Dat geldt zeker ook voor Roland VersaUV LEJ-640. De ingebouwde LED-lampen maken niet alleen het printen op hittegevoelige materialen mogelijk, ze zorgen voor directe droging. Thijsse: “Als de plaat klaar is, kan je deze direct verwerken. Ons productieproces verloopt dus heel snel. En als we een grote order hebben voor een rolproductie, zetten we de machine ’s avonds aan en de volgende ochtend is het klaar. Zo verdienen we eenvoudig geld. Deze machine is dus goud waard voor ons.”

 

Deze PRStory werd gemaakt voor Roland DG en gepubliceerd op Creative Communication News Network -Blokboek.com


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK