Visitekaartje wisselt info uit met smartphone

businesscardplusHet fysieke visitekaartje is nog altijd belangrijk bij het netwerken, zeker een fraai gedrukt kaartje met veredelingen dat opvalt. Maar aangezien we ook namen en adressen tegenwoordig digitaal opslaan, zou het handig zijn de informatie van het gedrukte kaartje uitwisselbaar te maken met de smartphone. Daar heeft het bedrijf Moo iets op gevonden; een business cards+, een visitekaartje met een NFC-chip, die zorgt voor connectie met de smartphone zonder dat daarvoor een app nodig is. Door eenvoudigweg het visitekaartje voor een NFC-geschikte smartphone te houden – een NFC-chip kan signalen uitsturen over een heel korte afstand – worden contactgegevens uitgewisseld en verwezen naar websites en online portfolio’s. Het Londense bedrijf heeft een online platform (Paper+) gemaakt, waar klanten kunnen kiezen uit de gewenste acties bij contact tussen visitekaartje en smartphone.
Voor het visitekaartje wordt NFC-geschikt papier gebruikt van Arjowiggins en de electronics worden met zilverinkt op papier geprint. De dunne NFC-chip wordt aangebracht en aan beide zijden voorzien van karton (visitekaartjespapier). Verder kan het visitekaartje gewoon bedrukt en afgewerkt worden. Klanten kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen en eigen foto’s en beelden uploaden. Voor 20 visitekaartjes betaalt de klant 36 euro (inclusief Paper+-platform).
Bron: drupa

Lees ook:

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK