Vanuit elk reclamemedium met de smartphone aankopen doen

Een nieuwe intelligente technologie die ervoor zorgt dat consumenten vanuit elk reclamemedium aankopen kunnen doen, of dit nu in de winkel, vanaf een scherm of vanuit een audiofeed is. Na één enkele scan en een goedkeuring is de aankoop gedaan. Dat is de aankondiging die de Engelse start-up Powatag doet. Het bedrijf zal in de komende maanden uit de doeken doen hoe het precies werkt.

 powatag M

Nieuwe mobiele technologie zal de reclame op zijn kop zetten, waardoor directe aankopen via een aantal visuele en audio media, waaronder reclameborden, winkeletalages, gedrukte advertenties, webpagina’s, televisie en zelfs radio, mogelijk gemaakt wordt.

PowaTag is een intelligente technologie die ervoor zorgt dat consumenten vanuit elk reclamemedium aankopen kunnen doen, of dit nu in de winkel, vanaf een scherm of vanuit een audiofeed is. Na één enkele scan en een goedkeuring is de aankoop gedaan.

 

Onderzoek door de Online Publishers Association toont aan dat 39% van de consumenten die een smartphone gebruiken in actie kwamen nadat zij een advertentie zagen. PowaTag biedt deze gemotiveerde consumenten de mogelijkheid om met één tik op het scherm van een smartphone direct aankopen te doen, een bestelling te plaatsen of te doneren aan het goede doel in die ene enkele, belangrijke seconde.

 

Dan Wagner, technologisch ondernemer en directeur van Powa Technologies, is zich al lange tijd bewust van het potentieel voor de mobiele betalingstechnologie binnen deze omgeving met meerdere kanalen. “Voor de allereerste keer kunnen bedrijven nu direct Return On Investment (ROI) krijgen op reclamedragers zoals reclameborden en krantenadvertenties. PowaTag zal de reclame op zijn kop zetten en merken de mogelijkheid bieden zich op een beter geconcentreerde manier op hun klanten te richten dan ooit tevoren mogelijk was.”

 

Dan Wagner vervolgt: “Merken kunnen een proliferatie van manieren creëren die zij kunnen gebruiken om hun relatie met de klant te verbeteren. PowaTag biedt merken de eenvoudigste, doch meest praktische methode om hun klanten op advertenties te laten reageren door direct online, meteen vanaf het televisiescherm of via elk ander medium waarmee de technologie kan communiceren aankopen te doen.”

 

De voordelen van PowaTag reiken echter verder dan de mogelijkheid om de directe, eenvoudige aankoop te doen aan het contactpunt. Dan Wagner voorspelt dat de technologie voor een betere relatie met de klant zal zorgen. “Deze technologie zal tevens de manier waarop merken met hun klanten communiceren geheel doen veranderen. Terwijl klanten profiteren van het praktische overal en altijd aankopen kunnen doen, is de relatie als het ware tweerichtingsverkeer waarbij het merk waardevolle informatie over de voorkeuren van een klant en winkelgewoonten kan verzamelen. Hierdoor is in de toekomst een beter gerichte en gepersonaliseerde relatie mogelijk.”

 

Dan Wagner sluit af: “Wij zijn van mening dat PowaTag de toekomst is van de echte meerkanaals retail en reclame, waarmee wij retailers en bedrijven de mogelijkheid bieden intelligente gegevens te verzamelen over hun klanten, producten en aanbiedingen; helpen marketingcampagnes te ontwikkelen en het bereik van het verkooppunt verder uit te breiden dan de traditionele en niet-traditionele reclamekanalen.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK