Reclame op mobiel groeit sterk

BB151005 Mobile reclameAdverteerders in Engeland zijn helemaal om met ‘mobile’. Ze geven dit jaar voor het eerst meer uit aan mobiel dan aan het oude vertrouwde print. Dat laten nieuwe cijfers van eMarketer voor de Engelse markt zien.

De mobiele relcameuitgaven stijgen dit jaar naar verwachting met 45 procent tot 3 miljard pond. Dat is tien procent meer dan dit jaar naar print gaat. Daarmee zijn ze goed voor twintig procent van de totale mediabestedingen aan de andere kant van de Noordzee.

De ontwikkelingen worden vaak gezien als gidsend voor Nederland. Bij de huidige trend zal het echter nog wel een tijd duren voordat Nederland in de pas loopt met Engeland. In het eerste kwartaal van 2015 was mobiel goed voor tien procent van de online bestedingen.

Emarketer verwacht dat over vier jaar veertig procent alle mediabestedingen aan mobiele kanalen wordt uitgegeven. Dat is inclusief televisie, outdoor en online algemeen.

(bron:emerce)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK