Digitale folder steeds vaker mobiel gelezen

Nederlanders bekijken digitale folders steeds vaker op hun smartphone of tablet. Folders worden maandelijks 700 duizend keer door smartphonegebruikers en 1,1 miljoen keer door tabletgebruikers bekeken. Dat is een groei van respectievelijk 160 en 175 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat concludeert digitale folderdienst Publitas uit een onderzoek onder vijf miljoen maandelijkse folderbezoekers.

De bezoeken per smartphone en tablet zijn goed voor veertien en 22 procent van het totaal aantal bekeken folders. De laptop of pc blijft met een aandeel van 64 procent het populairst. Ten opzichte van een jaar geleden is het foldergebruik via deze apparaten echter met 26 procent afgenomen.

“Deze cijfers bevestigen de groeiende rol van mobiel in e-commerce”, stelt Guillermo Sanchez, ceo van Publitas. Mobiele folders zijn volgens hem een must voor retailers, een inzicht dat steeds meer retailers delen. Voordelen van zulke folders zijn dat klanten op producten kunnen klikken voor meer informatie of om het product online te bestellen. “Dit creëert traffic naar de webshop en leidt uiteindelijk tot conversie”, aldus Sanchez.

Bron Retailnews

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK