Consument koopt meer met mobiel

De smartphone wordt steeds belangrijker en ook aankopen worden meer en meer gedaan met de mobiel. Dat blijkt uit de eCommerce Payment Monitor, een onderzoek dat Gfk heeft uitgevoerd.
Het totale aantal online aankopen in ons land steeg met 22% naar 174 miljoen. Driekwart (74%) van alle online aankopen worden met de laptop/desktop gedaan, 14% met een tablet, maar ook steeds meer met de smartphone.
Het aandeel mobiel is gestegen: van 6 naar 9%. Hiermee loopt Nederland overigens nog wel achter op bijvoorbeeld Groot-Brittannië (30% aankopen via mobiel). De meest populaire betaalmethode is iDEAL; 47% van alle aankopen met de mobiel gebeurt via iDEAL.

Bron: adformatie

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK