IDC ziet toekomst voor mobiel printen

mobile printingJaarlijks worden er wereldwijd nog 3 miljard pagina’s geprint, blijkt uit onderzoek van IDC, ondanks de groei van de verkoop van e-readers, de penetratie van tablets en verovering van smartphones. De zorg dat papier in de zeer nabije toekomst van de werkplek en thuis verdwijnt, is dus waarschijnlijk ongegrond. Toch is het een feit dat er steeds minder geprint wordt, daar hoeven geen onderzoeksrapporten aan te pas komen.

 

Digitale devices zoals de smartphone kunnen papier nieuw leven inblazen. Uit het IDC onderzoek blijkt dat mobiel printen jaarlijks toeneemt. In 2015 verwacht men dat meer dan 50% van de zakelijke gebruikers mobiel wil gaan printen in de kantooromgeving. Dit terwijl 50% van de smartphone gebruikers en 35% van de tablet gebruikers aangeeft niet te weten hoe ze kunnen printen vanaf hun smartphone.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK