Batterijen printen voor het eerst mogelijk

De wetenschapper Jennifer Lewis is voor het eerst in staat geweest Li-ion batterijen met een 3D printer te printen.Lewis deed met name onderzoek naar functionele inkten die het mogelijk maakten diverse soorten elektronica uit de 3D printer te laten komen.

batterijen printen 2  demo_web__8x645_0

Hoewel de technologie nog in een vroeg stadium is, zou de mogelijkheid om batterijen en andere elektronica aftedrukken kansen bieden nieuwe soorten apparaten te vervaardigen . Denk aan biomedische sensoren met eigen energievoorziening die, aangebracht op de huid, continu vitale functies van de mens over kunnen brengen op smartphone. Ook kunnen bestaande producten eenvoudiger en efficiënter worden gemaakt .
Zoals bijvoorbeeld, de plastic plug van een hoortoestel die nu al 3D geprint kan worden. Maar de elektronica wordt afzonderlijk vervaardigd , en de batterij is vaak van het type dat regelmatig moet worden vervangen. Als de elektronica en een oplaadbare batterij in een keer mee geprint

worden, kan het eindproduct sneller en foutloos worden gemaakt .batterijen printen

Lewis heeft acht patenten voor de inkten en werkt aan licenties en commercialiseren van de technologie in de komende jaren. Hoewel ze zegt dat het oorspronkelijke plan is om gereedschappen te maken voor fabrikanten, denkt ze uiteindelijk ook een low-end printer voor hobbyisten te kunnen produceren.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK