Voor het eerst in lange tijd is minder dan helft e-mails spam

blog-email-spam-repotersVolgens Symantec is het spam-aandeel van het wereldwijde e-mailverkeer gedaald tot onder de 50 procent. Het zou voor het eerst in meer dan een decennium zijn dat het spam-aandeel zo laag ligt. Echter, de gevallen van malware nemen juist wel weer toe.

Symantec publiceert de bevindingen in haar maandelijkse Intelligence Report. Waarom de hoeveelheid spam afneemt, weet het beveiligingsbedrijf niet. Hoewel minder dan 50 procent van alle e-mail spam was, heeft Symantec wel 57,6 miljoen infecties van malware gezien, een stijging ten opzichte van eerdere maanden.

Ransomware en crypto-ransomware hebben juist een lichte stijging gezien. 447.000 gevallen van ransomware zijn waargenomen in juni door het bedrijf. Hoewel dat getal eind 2014 wel hoger lag dan nu, is het wel de tweede maand op een rij dat ransomware-aanvallen juist toenemen. Crypto-ransomware bereikt ook het hoogste punt sinds december 2014 met 31.000 gevallen. Fabrieken zijn van alle soorten bedrijven het vaakst het doelwit van gerichte aanvallen. Bovendien valt op dat hoe kleiner een bedrijf is, hoe groter de kans dat het doelwit wordt van bijvoorbeeld een phishingaanval.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK