Mobiel steeds belangrijker voor e-mail marketing

email marketingE-mail wordt steeds vaker op een mobiele apparaat gelezen, en er wordt ook steeds vaker doorgeklikt. Dit blijkt uit de derde editie van de Nationale E-mail Benchmark, die door branche-organisatie DDMA is gepubliceerd. Donderdag is de populairste dag om een e-mailing te versturen hoewel uit onderzoek blijkt dat de response niet significant verschilt op de werkdagen. Weekend dagen responderen slechter.

Hoewel het merendeel van de e-mails nog steeds op de desktop wordt gelezen en geklikt, laten de opens en kliks op mobiel in elk kwartaal van 2013 een stijging zien.

De stijging in 2013 laat wederom zien dat het optimaliseren van de weergave van een e-mailuiting op een mobiel apparaat steeds belangrijker wordt. Het percentage unieke opens op mobiel is in de loop van 2013 met circa 24 procent gestegen (Q4 in vergelijking met Q1). Voor unieke klicks op mobiel is de stijging circa 29 procent.

Belangrijke conclusies uit het onderzoek zijn verder

41 procent van de consumenten opent de e-mail de eerste keer met een mobiel toestel.

23 procent daarvan opent de e-mail voor een tweede keer met een ander apparaat.

e-mailings naar een kleinere doelgroep hebben een veel hogere klick en open ratio dan e-mailings naar grotere groepen. Segmenteren in e-mailmarketing is dus absolute noodzaak om maximale effecten te krijgen

Het uitgebreide onderzoek is hier gratis te krijgen

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK