Data-gestuurde marketing steeds belangrijker

Marketeers en brandowners vinden dat data als achterliggende bron voor het ontwikkelen van marketing- campagnes steeds belangrijker wordt om in business-to-consumer markten de consument te kunnen bereiken.

Dat blijkt uit een onderzoek van Econsultancy. Het is opvallend dat data-driven marketing vooral in het B2C-segment zo sterk wordt genoemd, en dus veel minder dan in B2B. Er reageerden 1761 marketeers wereldwijd op de vragen van het bedrijf, welke in samenwerking met Adobe het onderzoek heeft samengesteld. De onderzoekers roepen bedrijven in de mediaketen op, aandacht te geven aan de conclusies van het onderzoek.

Toch zijn de aanbevelingen van het rapport wel wat kort door de bocht. Het stappenplan bevat wel al te gemakkelijk omschreven stapjes om snel succes te kunnen hebben in dit segment van marketing. En dat geldt niet in de laatste plaats voor bedrijven actief in de printmediaketen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK