WeTransfer haalt 35 miljoen euro op bij twee investeringsbedrijven

De bekende ‘file-transport-service’ WeTransfer krijgt 35 miljoen euro van investeringsbedrijven HPE Growth en Highland Europe. Daarmee wil het Nederlandse bedrijf verder groeien. Medeoprichter Ronald Hans, beter bekend als hipsterblogger Nalden, stapt op.

Highland Europe levert het grootste deel van de investering. Met het geld moet WeTransfer internationaal groeien. Vorig jaar nam WeTransfer nog de apps Paper en Paste over. Vier jaar geleden ontving WeTransfer 22 miljoen euro van Highland Europe. Medeoprichters Bas Beerens en Ronald Hans deden sindsdien al verschillende keren een stapje terug.

Beerens vond in Gordon Willoughby een nieuwe CEO die het bedrijf beter zou kunnen leiden dan hijzelf. Willoughby, was voorheen werkzaam bij Amazon en eBay.

WeTransfer heeft naar eigen zeggen momenteel 50 miljoen maandelijkse gebruikers.

“De beursgang die vorig jaar nog werd overwogen is van de baan”, zo laat een woordvoerder aan RTL weten. Met de investering begint een nieuw hoofdstuk zonder oprichter Nalden. Ronald Hans staat dit jaar op plek 27 in Quotes Top 100 Jonge Miljonairs, met een geschat vermogen van 30 miljoen euro. Hij wil zich richten op het ontwikkelen van een app voor ouders, Adelee. Nalden wordt in de raad van commissarissen vervangen door Jonne de Leeuw van HPE.

Bron: persbericht WeTransfer en andere nieuwsmedia

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK