Smurfit Kappa investeert 24 miljoen euro in fabriek in Frankrijk

Smurfit Kappa heeft aangekondigd 24 miljoen euro te zullen investeren in de uitbreiding van haar golfkartonfabriek in Rethel, Noordoost-Frankrijk.

De nieuwe investering zal de consolidatie van twee bestaande faciliteiten in die fabriek, en de installatie van een nieuwe state-of-the-art golfkartonmachine en conversie-apparatuur vergemakkelijken. De investering staat tevens in het licht van een enorme CO2-reductie van maar liefst 150 ton per jaar.

logo-smurfit-kappa

De verwachting is, dat de eerste fase van de uitbreiding halverwege 2022 gereed zal zijn. In 2023 verwacht Smurfit Kappa het project te hebben afgerond.

“Smurfit Kappa’s ambitie om haar positie in Frankrijk te versterken wordt voortgezet met deze nieuwe investering,” zegt Edwin Goffard, COO van Smurfit Kappa Europe – Corrugated and Converting. “Deze investering zal ons in staat stellen verder te groeien en onze kwaliteit van dienstverlening aan de voedingsmiddelen- en industriële markten die wij bedienen te verbeteren.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK