Media Distillery haalt 3 miljoen euro op

Media Distillery, de leverancier van AI-technologie om de inhoud van video te begrijpen, heeft 3 miljoen euro financiering opgehaald bij voornamelijk een groep ervaren ondernemers uit de internationale TV- en broadcastindustrie. De financiering zal worden aangewend om de internationale expansie én uitbreiding van het analysetechnologie platform te versnellen, door revolutionaire video discovery producten te ontwikkelen.


Sl Mediadistillery Rolandsars Geertvos LrMedia Distillery, gevestigd in Amsterdam, is in 2014 opgericht om een oplossing te bieden aan de toenemende uitdaging van TV-operators en broadcasters om automatisch de inhoud van grote hoeveelheden video te begrijpen. Het bedrijf analyseerde in 2020 meer dan 7,5 miljoen uur aan videocontent, en hun Deep Content Understanding-technologie bereikt dagelijks meer dan 40 miljoen kijkers wereldwijd en groeit snel.

De video-industrie heeft de afgelopen 5 jaar een enorme verschuiving in consumentengedrag doorgemaakt; uit onderzoek is gebleken dat in 2020 een gemiddeld huishouden 3,3 videostreamingplatforms gebruikt. Aangezien consumenten tegenwoordig een veelvoud aan opties voor videoconsumptie krijgen aangeboden, wordt het voor videoplatforms steeds relevanter om content te leveren op een manier en met een gebruikerservaring die de consument tegenwoordig verwacht, om een concurrentievoordeel op de drukke markt te verzekeren.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK