WeTransfer haalt $25 miljoen op

wetransfer-screenDe Nederlandse file-transfer service WeTransfer sleept een grote investering binnen van Highland Capital Partners Europe.
Het bedrijf investeerde $25 miljoen, waarbij een minderheidsbelang in het bedrijf werd verworven.

WeTransfer is sinds 2013 voortdurend winstgevend geweest en zijn gebruikersbasis gestaag verder uitgebreid naar 70 miljoen gebruikers. Na een verdubbeling van de inkomsten in het afgelopen jaar, zet het bedrijf alles in het werk om zijn positie als ’s wereld populairste file-transfer service te behouden. WeTransfer gaat de investering gebruiken om de innovatie voort te zetten, zijn productportefeuille verder te ontwikkelen en het merk verder uit te bouwen in de VS, Europa en daarbuiten.

Bas Beerens, oprichter en CEO van WeTransfer stelt: “Fondsenwerving is niet iets waar we proactief naar op zoek waren, maar na te zijn benaderd door een significant aantal internationale investeerders, realiseerden wij ons dat er substantiële mogelijkheden bestonden om te groeien als service en als merk. Toen HCPE ons benaderde, klikte het onmiddellijk. In aanvulling op ondersteuning bij fondsenwerving gaat HCPE advies en expertise verstrekken om ons te helpen bij het realiseren van ons doel om het merk en het dienstenpakket van WeTransfer’s uit te bouwen.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK