WeTransfer gaat mobiel

498679b9-1b19-4ce1-b6db-eee8cd4cc32c

Het Nederlandse WeTransfer, de grootste online file-transfer service, kondigt vandaag de lancering van hun file-transfer app aan. Initieel verkrijgbaar voor iOS apparaten, is dit de eerste stap naar een compleet WeTransfer ecosysteem. Ook het sprekende achtergrondreclame beeld blijft in de mobiele app overeind.

De WeTransfer app maakt het mogelijk om gratis meerdere hoge resolutie foto’s en video’s te versturen vanuit de filmrol. Men kan gebruik maken van het adresboek en tot 10 GB versturen via 3G en 4G netwerken of Wi-Fi. Esthetiek en eenvoud, belangrijke kernwaarden voor WeTransfer, staan ook voorop bij de ontwikkeling van de app. De daarbij horende creatieve achtergronden zijn dan ook speciaal voor smartphones ingesteld.

7fcca3cb-d913-4958-909c-567a1ef0b516

Het algemene business model van de service heeft betrekking op de achtergronden. Het bedrijf is ervan overtuigd dat deze scherm vullende, esthetische beelden een meerwaarde hebben voor de gebruikers van de service. De beleving is aangenaam, zonder opdringerige banners. Kunstenaars, illustratoren, filmmakers, fotografen en merken worden gestimuleerd het beste uit de service te halen. Het resultaat is een vernieuwende ervaring binnen de online advertentie wereld. ‘WeTransfer puts the love back into advertising.”
CEO en Founder van WeTransfer, Bas Beerens: “Vanuit onze 20 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is er veel vraag naar het versturen van hoge kwaliteit foto’s en video’s via de mobiele telefoon, net zoals dat nu kan met de web versie. Helaas remde de technologie onze wens tot nu toe, maar de komst van 4G en de toenemende wereldwijde dekking biedt ons de mogelijkheid te werken aan een product dat de kwaliteit biedt die mensen van ons verwachten. Onze focus lag dan ook bij het op de markt brengen van een mobiele app die het proces van het versturen van foto’s en video’s eenvoudiger maakt. Zowel voor priv√© als voor zakelijke doeleinden.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK