Alexander Klöpping verlaat Blendle

Klöpping verkocht zijn ‘artikelen kiosk’ Blendle een half jaar geleden aan het Franse Cafeyn. Hij zou voor onbepaalde tijd betrokken blijven bij de operationele taken.

Blendle Logo

Hij zegt minder te willen managen en meer te willen bouwen. In een zeer uitgebreid blogbericht licht hij de redenen van zijn vertrek toe.

Blendle werd halverwege 2013 opgericht, omdat kranten- en tijdschriftenuitgevers zelf geen passende digitale combinatie konden ontwikkelen en exploiteren voor content, abonneebeheer, losse artikelen en (in sommige gevallen) ook adverteerders. Diverse initiatieven in binnen- en buitenland snoepten digitale omzet weg bij de uitgevers. Destijds werd die omzet ‘slechts’ digitale bijvangst genoemd.

Tegenwoordig hebben uitgevers hun digitale strategie steeds beter onder controle en stappen uitgevers steeds vaker uit samenwerkingsverbanden met digitale ‘alles-in-één artikelen kiosken‘.

Lees verder bij printmedianieuws (abonnees).

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK