Alexander Klöpping verlaat Blendle

Klöpping verkocht zijn ‘artikelen kiosk’ Blendle een half jaar geleden aan het Franse Cafeyn. Hij zou voor onbepaalde tijd betrokken blijven bij de operationele taken.

Blendle Logo

Hij zegt minder te willen managen en meer te willen bouwen. In een zeer uitgebreid blogbericht licht hij de redenen van zijn vertrek toe.

Blendle werd halverwege 2013 opgericht, omdat kranten- en tijdschriftenuitgevers zelf geen passende digitale combinatie konden ontwikkelen en exploiteren voor content, abonneebeheer, losse artikelen en (in sommige gevallen) ook adverteerders. Diverse initiatieven in binnen- en buitenland snoepten digitale omzet weg bij de uitgevers. Destijds werd die omzet ‘slechts’ digitale bijvangst genoemd.

Tegenwoordig hebben uitgevers hun digitale strategie steeds beter onder controle en stappen uitgevers steeds vaker uit samenwerkingsverbanden met digitale ‘alles-in-één artikelen kiosken‘.

Lees verder bij printmedianieuws (abonnees).

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK