Ook De Telegraaf stapt uit Blendle Premium

De Telegraaf wil niet langer haar artikelen aanbieden via Blendle Premium. De populaire online kiosk Blendle introduceerde begin dit jaar Blendle Premium, waarbij lezers voor 10 euro per maand elke dag 20 artikelen mogen lezen, een soort spotify voor artikelen dus. De Telegraaf kan zich niet vinden in dit nieuwe concept omdat Blendle, met het verkopen van bundels artikelen, ‘teveel op de stoel van de uitgever gaat zitten’. Bovendien levert het de krant, naar eigen zeggen, te weinig op.
Dit voorjaar stapte ook NRC al uit Blendle. De krant vreesde dat zij, met de komst van Blendle Premium, veel minder geld per artikel zou gaan verdienen.
De Telegraaf blijft wel de krant aanbieden via Blendle, zodat lezers losse artikelen kunnen kopen. Het beëindigen van de samenwerking betreft dus alleen Blendle Premium.

Bron: nieuws.nl/marketingtribune

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK