Telegraaf op tabloid en digitaal op zondag

De herverschijning van De Telegraaf op Zondag komt vijf jaar nadat De Telegraaf stopte met de papieren krant op de zevende dag van de week. Destijds waren de druk- en bezorgkosten van de populaire zondagkrant te hoog. Nu kunnen abonnees elke zondag via de populaire krantenapp De Telegraaf op zondag via het scherm lezen.

Landelijke kranten De Telegraaf. ANP KOEN VAN WEEL

Na jarenlange voorbereiding heeft de directie van De Telegraaf bovendien besloten om de grootste krant van Nederland in het vierde kwartaal van dit jaar op tabloid uit te brengen. Voor de Telegraaflezer is tabloid niet nieuw, want bijvoorbeeld Telesport op maandag en een deel van de zaterdagkrant verschijnt nu al op klein formaat.

Volgens Telegraafuitgever Frank Volmer is 2014 het goede moment om fors te vernieuwen. ,,De lezers hebben de afgelopen jaren gemerkt dat steeds meer onderdelen van de krant op compact formaat zijn verschenen. Dat wordt versneld en ik verwacht dat voor het eind van het jaar een vernieuwde Telegraaf in handzaam formaat kan verschijnen.”

De Telegraaf op Zondag verschijnt in ieder geval tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK Voetbal. Afhankelijk van het succes wordt het initiatief voortgezet.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK