Mobiele advertentiemarkt is booming

mobielDe uitgaven aan advertenties gericht op smartphones en tablets maken een flinke opmars. Dat voorspelt marktonderzoeker Gartner. Aanjagers voor die groei zijn onder meer verbeterde marktomstandigheden en nieuwe technologieën. Volgens Gartner bereiken de totale uitgaven dit jaar $ 18 miljard (13,3 miljard euro), terwijl voor 2013 nog $ 13,1 miljard is voorzien. De komende jaren nemen de uitgaven volgens de marktonderzoeker verder toe, tot bijna $ 42 miljard in 2017. De uitgaven aan mobiele advertenties groeien volgens Gartner wereldwijd, maar Noord-Amerika is koploper. Die regio wordt als meest volwassen mobiele advertentiemarkt gezien.
(Bron: ANP)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK