Mobiele muurprinter

mobiele printerHoe breng je het best een eigen ontwerp aan op muren en wanden? Die vraag heeft de Oostenrijker Benjamin Loinger, grafisch ontwerper en student aan de technische universiteit Johanneum, zich gesteld. Hij kwam op het idee van een inkjetprinter die verticaal kan printen. De inkjetprinter doet denken aan een verfroller, waarbij een grote printkop op een telescooparm is bevestigd. Het gewenste beeld wordt doorgegeven via een tablet, laptop of smartphone en de mobiele muurprinter print dit beeld vervolgens direct op de muur. De grote printkop print elke kleur separaat, waarbij twee sensoren op de printer zorgen voor een exact register. Loinger won met zijn mobiele muurprinter de IF Student Design Award, maar wacht nog op een financier om zijn uitvinding te vermarkten.
Bron: drupa.com


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK