Mobiele app is weggegooid geld

mob appVolgens Webwereld zijn mobiele intiatieven, zoals de app, in de meeste gevallen niet rendabel. Maar liefst 86 procent van 1500 door Accenture geënquêteerde bestuurders op C-niveau geeft aan dat de mobiele initiatieven die zij ontplooid hebben niet rendabel zijn.

Het adviesbureau ondervroeg de bestuurders naar de impact van mobiele technologie op hun bedrijfsvoering. Uit het onderzoek blijkt dat 87 procent van de bedrijven (in 14 landen) inmiddels een mobiele strategie heeft, maar dat slechts 1 op de 10 in staat is een mobiele investering – denk aan een app – volledig terug te verdienen.

Oorzaak voor het falen van een app is in twee derde van de gevallen een gebrekkige infrastructuur, niet goed weten hoe de app uiteindelijk aan de gebruiker of de consument gebracht moet worden (adoptie) en geen methodologie in huis hebben om het ontwikkelen, testen, distribueren en updaten van mobiele apps te begeleiden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK