Printcampagne tegen fake news

The Association of Magazine Media (MPA) komt met een grote campagne, om de geloofwaardigheid van print te onderstrepen. In een tijd, waarin een fanatiek twitterende Amerikaanse president een fake news-oorlog voert en publiekelijk kritiek uit op de ethiek van Facebook, Google en Twitter, leek het de Amerikaanse brancheorganisatie voor tijdschriften goed om met een tegencampagne te komen.
MPA wil 75% van de volwassenen in de VS bereiken met de campagne. Dertig uitgeverijen met 123 tijdschriften doen mee aan de groots opgezette campagne, die tot maart zal lopen. De boodschap: gedrukte tijdschriften leveren professionele, betrouwbare content. Het is de bedoeling het grote publiek en marketeers te wijzen op dit belangrijke voordeel van gedrukte media. De slogan van de campagne: “Magazine media. Better. Believe it.”

Bron: magazine.org/printcan

Noot van de redactie: uit een onderzoek van Two Sides bleek ook al dat gedrukte media meer worden vertrouwd; driekwart (76%) van de respondenten vreest (online) fake news en slechts een kwart (24%) vertrouwt nieuws dat via social media tot hen komt.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK