Apple News+ bereikt 100 miljoen abonnees

Nog niet in ons land beschikbaar, maar de cijfers zijn er niet minder om. Apple News+ is ‘slechts’ beschikbaar in de Verenigde Staten, Engeland, Australië en Canada.

apple-newsApple zet flink in op diensten en lijkt daarin succesvol te zijn. Terwijl kleinschalige landelijke online nieuwskiosken veelal krimp vertonen, groeit Apple News+ flink. Met 100 miljoen abonnees haalt het bedrijf maandelijks 9,99 dollar per abonnee binnen, dus per jaar goed voor een omzet van 12 miljard dollar. Toch lijkt niet iedereen overtuigd van Apple News+. Er wordt vooral veel kritiek geuit op het feit dat de app veel meer gericht is op het lezen van magazine-inhoud in vergelijking tot actueel nieuws van krantentitels.

Binnen de diverse krantentitels wordt weliswaar binnen het Apple- abonnement alle kranten content (dus ook achter de eigen betaalmuur) aangeboden, maar doorgaans lastig te vinden. Krantenuitgevers lijken wel mee te willen doen met Apple News+, maar beginnen steeds vaker te vertrouwen op hun eigen online-activiteiten, waarmee ze het abonnementsgeld volledig zelf bij hun omzet kunnen optellen en ook beter sturing kunnen geven op basis van de bewegingen van hun abonnees op hun platform.

Het is nog niet bekend wanneer de dienst in Europa beschikbaar komt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK