Roland DG toont eerste groot formaat vlakbedprinter in Lyon

Van 4 tot 7 februari zal Roland DG opnieuw aanwezig zijn op C!Print Lyon, de internationale vakbeurs voor visuele communicatie, personalisatie en de grafische sector die in 2019 meer dan 16.000 bezoekers trok.

Roland-C_printOp deze 8ste editie zal het bedrijf een grote verscheidenheid aan nieuwe producten en innovaties laten zien, met name de nieuwe IU-1000F – een machine die tijdens de beurs voor het eerst in Frankrijk publiekelijk zal worden tentoongesteld. Als Roland DG’s eerste en vooralsnog enige grootformaat UV-vlakbedprinter met hoge productiviteit, betekent dit toestel voor het bedrijf een uitbreiding van haar activiteit in een volledig nieuw marktsegment.

TrueVIS

De nieuwe VG2 en SG2 grootformaat eco-solvent printers/snijplotters van de bekroonde TrueVIS-serie zullen eveneens op de beurs te zien zijn, alsook de nieuwe VersaUV LEF2-300 en LEF2-200 compacte UV-vlakbedprinters. Kleurliefhebbers mogen zich dan weer verheugen op de aanwezigheid van de VersaEXPRESS RF-640 8-kleurenprinter die het breedste kleurengamma in zijn klasse biedt voor duurzame outdoor graphics. Een ander hoogtepunt zal zonder twijfel de nieuwe LEC2-300 zijn: een uiterst efficiënte UV-printer/snijplotter die geheel in zijn eentje het werk van meerdere apparaten aankan, dankzij zijn capaciteit om in één naadloze workflow op een grote verscheidenheid aan materialen te printen, snijden, rillen en reliëf aan te brengen.

Sublimatie

Tenslotte zal Roland DG op C!Print zijn directe & indirecte sublimatieprinter Texart RT-640M en de nieuwe lasergraveermachines van de LV-serie tonen. Deze laatste zijn verkrijgbaar in twee verschillende formaten en maken gebruik van een contactloze CO2-laser, om op hoge snelheid complexe vormen en teksten te graveren op een breed scala aan materialen. Zelfs op het gebied van software weet het bedrijf zich ditmaal te onderscheiden met cotodesign, een intuïtieve design- en printmanagement software voor in-store productpersonalisatie. Cotodesign is compatibel met een reeks compacte, gebruiksvriendelijke Roland DG-apparaten en is bijgevolg uitermate geschikt voor gebruik in retailomgevingen, bij evenementen en pop-ups.

Roland DG kan op C!Print 2020 dus wederom uitpakken met tal van indrukwekkende nieuwigheden. Bestel uw badge nu op www.salon-cprint.com met de promocode E-ROLACPL20, en kom naar stand 2G20 om nieuwe inspiratie op te doen!

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK